Tajna uspjeha žena u “muškoj branši” – vođenje vlastitim primjerom

31.07.2019

Da je posao u ugostiteljstvu izazovan, posebno ako si žena, potvrđuje i Nikolina Marić – voditeljica Leggiero bara u Buzinu.

„Najveći izazov s kojim sam se susrela je preuzimanje uloge voditeljice u potpuno novom timu. To je u konačnici bila i prednost jer sam imala priliku oblikovati tim koji će funkcionirati. Ipak, najzahtjevnije je bilo izgraditi autoritet i voditi tim kroz sve izazove koji su svakodnevno bili pred nama“, priča Nikolina u našem već tradicionalnom Leggiero intervjuu povodom Dan žena.

U Leggieru sam počela raditi 2016. godine kao vanjski konobar te sam uz puno truda i rada, napredovala na radno mjesto Bar Managera (voditeljice lokacije). Cijelo to vrijeme me je držala motiviranost i ambicioznost jer sam od samog početka znala što želim – sve se može kada se hoće!“, podijelila je s nama Nikolina koja je dokaz kako Leggiero prepoznaje i nagrađuje vrijedne članove tima.

Uoči Međunarodnog dana žena, morali smo se dotaknuti i današnje pozicije žena u društvu.

„Razlike između muškaraca i žena u današnjem svijetu još uvijek postoje, ali se trudim da se u mojem timu ta razlika što manje osjeti. Smatram da svi imamo priliku postići uspjeh ako se trudimo. Kolege na poslu poštuju moj autoritet, iako se ovisno o situaciji ponekad moram malo više potruditi jer nas ima 16-ero u timu i svatko od nas je drugačiji“, priča voditeljica Buzina.

„Biti žena u današnjem svijetu znači biti ravnopravna s muškarcima bez predrasuda. Žene treba ohrabriti i pružiti im priliku kako bi dokazale da mogu postići izvrsne rezultate i kvalitetno voditi tim.“

Zašto volim raditi u Leggieru?

„Volim svoj posao jer je svaki dan novi izazov, upoznajem nove ljude, susrećem se s novim situacijama iz kojih mogu puno naučiti te izgraditi sebe kao osobu. Volim to što svojim primjerom mogu pokazati drugima da je moguće uspjeti“, zaključuje Nikolina.

Želite li i vi biti dio našeg tima? Pošaljite nam svoj životopis na mail: ljudski.potencijali@leggiero.hr

Close
Close